Lluís Companys 1 · Lleida

UN MEMBRE DE LA NOSTRA ASSOCIACIÓ D’AUTOMOCIÓ ANOMENAT “EL MILLOR MECÀNIC MVP DE LA COMUNITAT DE TALLERS D’ESPANYA 2022”.

UN MEMBRE DE LA NOSTRA ASSOCIACIÓ D’AUTOMOCIÓ ANOMENAT “EL MILLOR MECÀNIC MVP DE LA COMUNITAT DE TALLERS D’ESPANYA 2022”.

Un membre de L’ASSOCIACIÓ D’AUTOMOCIÓ guanya el MVP del Taller 2022

Joel Becerra, treballador del taller GASSET AUTOMOCIÓ ha estat el guanyador del concurs organitzat per La Comunitat del Taller.

Joel Becerra, lleidatà de 32 anys i treballador del taller GASSET AUTOMOCIO S.L. de Lleida. Conegut amb el nom comercial GASSAUTO, ha estat guardonat recentment amb el “MVP del Taller 2022”, organitzat per el mitjà especialitzat La Comunidad del Taller.

Raúl, gerent de GASSAUTO ha declarat: “El Joel és un clar exemple de què el nostre sector està viu i amb moltes ganes d’adaptar-se i actualitzar-se. Aquest premi és un reconeixement a molt d’esforç de l’empresa i el treballador. Aquí tots hem guanyat, ara més que mai hem de continuar”.

Des de l’Associació hem tingut l’oportunitat de donar-li l’enhorabona i parlar amb ell sobre el concurs i sector:

 • Joel, quines són les teves aficions?
 • M’agrada molt quan puc marxar a la muntanya i fer esport en general. També m’agrada conéixer més sobre la meva feina.
 • Quants anys portes sent mecànic?
 • Ja porto treballant 16 anys i, de fet, vaig començar quant tenia els 16.
 • On vas aprendre l’ofici? qui et va animar?
 • Sempre m’ha agradat  trastejar-ho tot, la moto, muntar i desmuntar tot el que tenia a les mans, etc. També m’ha ajudat la família… ells tenien el taller i jo molta curiositat, així que vaig provar-ho.Vaig iniciar l’FP a la Caparrella i ja em vaig quedar.
 • Qui et va ajudar en els teus inicis? Qui et va dir… “¡Joel tu vals!”
 • A l’inici… no és fàcil, ja que em trobava molt “torpe”, volia aprendre de pressa i, te n’adones que tot té un ritme i un temps. Cada vegada m’anava surtint tot millor. De vegades a l’arribar a casa continuo donant tombs a les feines i trobar la solució al problema d’un cotxe és molt gratificant…. El Lluís, el meu tiet, que és el mecànic amb el que vaig aprendre i, després la formació que he rebut i que no he parat de formar-me.
 • Què destacaries del teu treball?
 • La satisfacció personal de reparar alguna feina complicada.
 • Que és per tu, el pitjor de la feina?
 • Les presses.
 • Si mires cap enrere, creus que hi ha hagut molts canvis des de que vas agafar la teva primera eina?
 • Moltíssims! El sector ha canviat. Obrir el capó d’un cotxe quan vaig començar i obrir-lo ara no té res a veure. Estem en una evolució constant de la tecnologia.
 • Recomanaries aquest ofici als joves que estan pensant que estudiar?
 • És un ofici molt vocacional, encara està molt poc recompensat, però si t’agrada, endavant! Falten professionals al sector, és un ofici on sempre estàs posant-te al dia… jo m’he recorregut gran part d’Espanya fent cursos i la formació contínua és molt important.Vull aprofitar per dir que s’ha de donar suport a les empreses per formar als professionals, crec que és el més important.Els companys que he conegut en aquest concurs tenen un recorregut i preparació molt bona. Per estar entre els millors has de preparar-te. No tens temps d’avorrir-te.
 • Recentment, has guanyat el Guardó MVP del Taller de la Comunitat del Taller que premia cada any al millor taller d’Espanya.
  S’han presentat més de 650 mecànics i només 10 arriben a la final després de passar les proves teòriques i de taller.
  Ara, passats uns dies… com et sents amb aquest reconeixement al teu treball?
 • És molt emocionant. Sóc jove i m’he estat preparant per estar a l’última i quan et donen el premi (no vol destacar… és modest…) tot va ser molt emocionant!Vaig passar molts nervis.Les últimes proves em va tocar fer-les amb parella, amb el guanyador de l’any passat…No m’ho imaginava, però tot em va anar molt bé.

  El que sí vull  es que es reconegui la feina feta, que el sector tingui reconeixement, que aquest premi tingui continuïtat i s’ajudi a les empreses. Jo sóc un treballador i m’hi dedico com si fos meva.

 • Et presentaràs l’any vinent al concurs?
 • Sí, el guanyador del concurs anterior passa directament a la final i competiré amb els 9 classificats. Allí estaré!
 • Animaràs a altres mecànics a què es presentin?
 • Sí! Jo vaig conèixer el concurs a la Fira del motor i em van enviar la informació. Estan molt preparats amb novetats, noves tècniques…Em van enviar el primer pas per concursar: 15 preguntes que vaig contestar i, al cap de poc temps, em van comunicar que havia passat la prova i estava seleccionat per la segona prova.  Vaig contestar 15 preguntes més complicades i al cap de pocs dies em van trucar per comunicar-me que estava entre els 10 seleccionats!
 • Estaràs en la mira de molts professionals i has fet diverses entrevistes, com ho portes?
 • No sóc una persona que m’agradi estar gaire a les xarxes i no n’estic familiaritzat, així que espero que amb els meus comentaris pugui incentivar i animar al sector, sense entrar en cap polèmica ni titulars que no tinguin res a veure amb el creixement del sector.
 • Des de l’Associació volem donar-te suport perquè l’any vinent puguis repetir l’experiència.
 • Jo us invito a tots a participar, dones incloses. L’experiència és brutal i l’organització és molt propera al taller. L’única intensió que tenen és la de donar suport al taller i això és el que més em va agradar.Et cuiden molt i et tracten molt bé!
 • Coneixes l’Associació provincial d’empreses d’automoció?
 • Sí, el tracte i suport quan necessito qualsevol cosa, administrativa, legal, seguiment o formació, és perfecte.
 • Què destacaries de la feina de la teva associació?
 • El dinar anual, fomenta les reunions on coneixem i ens trobem amb companys de la resta del sector.
 • Intentant evolucionar i donar el millor servei i suport a l’associat, quina seria la teva proposta per millorar els serveis que presta l’associació?
 • Si fos possible a través de l’associació, programar més cursos i formacions, ja que són cars i no tindríem els costos dels  viatges. Moltes gràcies, Joel, per compartir la teva experiència i ser tan proper.Ets un referent pel gremi i per als joves que volen fer de la professió la seva passió. Persones com tu animeu a continuar endavant.

Per finalitzar aquesta trobada,  ens quedem amb la frase d’un membre del jurat d’INTEA: “De tots els tècnics que han passat en els últims anys per les nostres instal·lacions en esdeveniments formatius, i són segur varis de milers, els concursants del MVP del Taller són sense cap dubte els millors que he vist mai…”

Related Posts