Lluís Companys 1 · Lleida

La Comissió Europea investigarà les males pràctiques de les assegurances

La Comissió Europea investigarà les males pràctiques de les assegurances
La Comissió de Peticions del Parlament Europeu admet la denúncia conjunta de  CETRAA, CONEPA, FAGENAUTO i GANVAM interposada amb motiu de les possibles males pràctiques de les asseguradores. Ara, la Comissió Europea investigarà el possible incompliment de les normes de la UE que permeten les indicades males pràctiques en relació als tallers. Així mateix, s’ha donat trasllat de la denúncia a la Comissió de Mercat Interior i Protecció del Consumidor (IMCO) del Parlament Europeu. Recordem que la denúncia presentada es fonamenta en l’incompliment per part de l’Estat Espanyol de quatre Directives i de diversos articles del Tractat de Funcionament de la UE. Aquest incompliment és l’origen de les males pràctiques de les asseguradores, com ara:
  • Fixació dels preus hora de la mà d’obra de les reparacions sense respectar l’establert pel taller
  • Confecció dels bàrems, amb els que es realitzen les valoracions de les reparacions, per empreses vinculades o participades per les asseguradores.
  • Dependència econòmica dels pèrits, que no permet garantir que actuin amb estricta objectivitat alhora d’avaluar els danys.
  • Imposició als tallers, per part d’algunes asseguradores, dels proveïdors de recanvis o tipus de peces o materials.
  • Comercialització de pòlisses que obliguen als clientes a dur el seu vehícle a reparar a un taller determinat per l’asseguradora i redireccionament dels assegurats.
Així mateix, us recordem que, per tal de donar suport a la denúncia interposada i lluitar contra aquestes males pràctiques, continua oberta la recollida d’adhesions online. Per fer-ho només cal que segui els següents passos: 
  1. Registreu-vos al portal de peticions del Parlament Europeu (es recomana utilitzar el navegador Chrome).
  2. Transcorreguts uns minuts rebreu en email per a que confirmeu la vostra alta. Cliqueu a l’enllaç que heu rebut per activar el vostre compte.
  3. Entreu al portal amb el nom d’usuari i contrasenya que hagueu definit per iniciar sessió.
  4. Accediu a la pàgina de la denúncia a través del següent link: DENUNCIA 0275/202
  5. Cliqueu «Adherirse a esta petición» situat a la part inferior. Accedireu a una altra pàgina on, clicant al botó verd «Adhesión», confirmareu el vostre suport a la denúncia. 
Related Posts